Meny Ring oss direkt 0923-12290 Vi ordnar lämplig finansiering
Ja nu är vi här: Sista veckan vi har öppet vår LULEÅ-butik! Vägskälet är nått, och vi har nu valt att satsa alla krafter på KALIX-butiken!Det är med blandade känslor vi nu säljer … Vi är mycket tacksamma att vi haft dessa år
i Luleå. Vår Luleå-personal är helt fantastiska som arbetat hårt under många stressiga år då
verksamheten och försäljningen bara ökat.
Vi känner att vi inte riktigt hinner med att sköta och utveckla allt som vi vill göra, och tänker oss nu att lämna Luleå-filialen till Lindroths Motorcenter som tar över med mycket känsla och engagemang!

Det känns bra för oss att ett seriöst och välkänt företag tar över och kan utveckla Luleå-butiken till
att bli ännu bättre!
Vi känner att detta blir det bästa för vår personal och våra kunder och önskar Lindroths Motorcenter lycka till!

Självklart kommer vi att finnas kvar i Kalix, och har våra planer på utveckling av Kalixbutiken

Sista dagen för vår LULEÅ-butik är fredag 22/4, sedan dags för inventering & flytt!
 
Tack för oss Luleå! 
 
Inlagt: måndag 18 april, 2016

Boka in söndag 24/4 kl. 10-15 i kalendern!!

Då anländer nämligen BRP on Tour till oss i Kalix för att visa Ski-doo & Lynx 2017 line up. 

Varför inte passa på att boka ny maskin för nästa år.
Beställ före 2016-05-31 så kan du välja 6000,- i rabatt eller 8000,- i kläder/tillbehör
Självklart ordnar vi förmånlig finansiering vid önskemål. 

VÄLKOMMEN till oss söndag 24/4, kl. 10-15 :) 

 

//Terese

Inlagt: torsdag 7 april, 2016
medium_Renegade_family_0270_MY16.jpg

Skotervisning & Provkörning SÖNDAG 14 feb kl 11-13 Kalix Camping!
Vi har med oss följande GRYMMA 2016 skotrar!!!


* Polaris 800 SKS 155"
* Lynx X-trim RE 3500 800 e-tec
* Lynx 49 Ranger 600 e-tec
* Lynx X-trim 900 ACE
* Lynx Commander 600 e-tec LTD
* Lynx Adventure Grand Tourer 900 ACE
* Lynx Boondocker 4100 800 e-tec
* Ski-Doo Freeride 800 e-tec 154"
* Ski-Doo Renegade XRS 600 e-tec
* Ski-Doo Renegade Back Country X 800 e-tec

Och ni vet vad som gäller: Förarbevis/Körkort, egen hjälm, samt kör försiktigt, vid skada pga vårdslöshet är det du som betalar självrisken!

Vi hoppas få träffa DIG!!!

Inlagt: torsdag 11 februari, 2016

ja alltså förlåt, vi vill verkligen hinna med att uppdatera bloggen oftare, men vi har det angenäma problemet just nu att våra säljare säljer så jättemycket, och det ger oss alla jättemycket jobb :) Trevligt såklart, men tiden räcker inte riktigt till :) Här på kontoret har vi i november varit fullständigt överhopade med papper, fakturor in och ut, kvitton, köpekontrakt, registreringar av fordon, mm och det resulterade i ett riktigt super-rekord för november!!!

TACK alla kunder, för att ni väljer att handla hos oss! 

Nåt som vi säljer jättemycket av är begagnade skotrar, och det beror säkert på att vi har verkligen jättemånga! Antalet varierar, då det säljs och kommer in fler skotrar varje dag, men oftast över 100 st begagnade skotrar finns hos oss! Alla märken, Ski-Doo, Lynx, Polaris samt även Yamaha och Arctic cat. 

Många av våra kunder väljer att låta oss fixa dem ett skoterlån, och det gör våra säljare gärna, oftast går det jättefort att få ett OK från banken. 

Vad tycks om denna gröna skönhet? Det är lite kul med alla dekalkit som börjar komma på begagnade. 

Annat nytt här är såklart vår nya webshop, den är vi riktigt stolta över. Vi säljer riktigt bra med skoterkläder, som skickas runt hela Sverige. Storsäljare hittills är Jethwear och snogear.

Och idag har vi även release på något som vi troligen är ensamma på i Sverige än så länge? Du kan nu beställa reservdelar till din Ski-Doo samt Polaris skoter och ATV! Och betalning genom KLARNA snabbkassa, snabbt och enkelt.

Hittills i vinter har vi även denna säsong, slagit rekord i antal snöskotrar som är sålda! Vi får se om det håller i sig, eller om det lugnar ner sig lite?

En av de större leveranserna var en familj som köpte 4 nya skotrar, 2 Ski-Doo och 2 Lynx! Inte illa va? :) Men då fick vi fyra fina ganska nya inbyten också :)

Maffig last då de åkte iväg! 

Jaha, då är det bara att jobba vidare, bokföring står på schemat!

må gott!!! // Kicki 

Inlagt: tisdag 8 december, 2015

Oj oj vad många skoterleveranser! Redan nu denna höst har vi levererat ut mer än 250 st snöskotrar, nya och begagnade! 

Vissa dagar är det 20-30 personer som hämtar ut sin nya maskin! 

Så du förstår att det ligger en hel del LOGISTIK bakom varje skoter-affär! Från alla skoter-lådor ute på gården, skall de monteras ihop i rätt ordning beroende på vilken kund som kommer och hämtar! 
Så om din säljare har kollat om det funkar för dig att hämta din skoter, tillexempel idag vid 15,tiden, och du svarat ja, så är det väldigt viktigt att du håller tiden :) 
Kommer du dagen före så kanske din skoter inte ännu är ihopmonterad! 
Kommer du en annan tid så sitter troligen din säljare upptagen med en annan kund som hämtar/köper ny skoter :) 

Angenäma problem, men visst kan vi hjälpas åt att underlätta för våra stressade säljare och montörer, och minska på kundernas väntetider i butik, om du kommer på er uppgjorda tid :) 

 

Må gott! // Kicki 

Inlagt: tisdag 10 november, 2015

Regnig novemberdag, men vi är glada ändå, glada att så många med oss satsar på en kanonvinter med massor av snö :) 
Vi har rekordförsäljning på skoter hittills i höst, så det är vi mycket glada för! 

Begagnade skotrar är riktiga storsäljare i höst, mycket tack vare vårt mycket stora utbud på begagnat! 
Vi har otroligt många begagnade inne i våra butiker, och det är ju såklart inte samma skotrar som står alltid, utan det byts varje dag flera stycken! 

Välkommen att besöka oss för att se dem på plats, eller håll koll på hemsida och blocket, skotrar kommer in där direkt de är inbytta och klara för försäljning! Och vi kan fixa skoterlån även på begagnade, våra säljare fixar det till dig på ett nafs. 

Försäljningnen på kläder kommer igång så smått, men vi behöver lite kallare för att det skall bli bra fart :) Så fortfarande finns ganksa bra utbud av skoterkläder, kom in och kolla.
Bland annat SKOTERBYXOR är vi experter på! Kalix-butiken har MYCKET stort urval av skoterbyxor inne, för att kunna hitta bra byxor till alla önskemål och kroppar. Märken som Scott, Klim, Snogear, Halvarssons, Jethwear, Tobe, Lynx, Ski-Doo mm. så välkommen till oss, skoterbyxexperterna :) 


Kolla även in nyheterna från Jethwear, såå härliga färg på denna! 

 

Nu jobba vidare, här är full aktivitet med skoterleveranser, färdigställande av nya webshopen, färdigställande av inventeringen och mycket mer, ingen risk att vi får långtråkigt här inte. 

Ha de gott! // Kicki 

Inlagt: tisdag 10 november, 2015

Skoterns Dag 2015! Vi är superladdade och har fyllt upp båda våra butiker med galet mycket snöskotrar, nya och begagnade, samt nya "fjolårs" till superpriser!
Boka fördelaktigt din skoter nu i helgen! Bra priser, samt bra finansiering!
Vid köp av begagnad så får du en värdecheck till skoterkläder eller tillbehör, värdefullt!

Vi har små tävlingar i butik, med chans att vinna flera presentkort på 1000,-

Vi har nygrillade hamburgare på plats! I Luleå står Hertsö Skoterförening och grillar, samt i Kalix har vi Kalix Hockeys J20 lag på plats och grillar, så kom igen, ät hamburgare och stötta föreningslivet! :)

I Kalix har vi även besök av Kalixkillarna Johan Forsberg @mynameisjohan

samt John Malmström som visar upp sina skotrar och pratar skoter! John har även med sin mekaniker som gärna berättar :)

Och för er som behöver nya skoterkläder är det NU man köper det! NU är utbudet som störst samt att vi i helgen har -10% rabatt på alla skoterkläder, hjälmar, skor som är på ordinarie pris!
Vissa varor är redan nedsatta MER än 10% så då är det det mer fördelaktiga priset som gäller, men tyvärr inte rabatt på redan rabatterade grejor.

Kalix-butiken har större utbud, pga mer plats och mer personal, samt även en Outletavdelning med fynd på -50% & -75%

Hoppas vi ses!!!

 

Inlagt: fredag 23 oktober, 2015

Förra veckan var Roger & Ingemar i Estland på konferens med Polaris. Presentation av nya ORV programmet samt provkörning.

Polaris ACE 570SP

Polaris Ranger 570

En mycket lerig provkörning, dom hade säkert kul :)

Polaris RZR 570, riktigt snygg :)

Denna Polaris Slingshot fick dom också provköra på en bana, hur kul som helst och fort gick det tydligen ;)

 

 

//Terese

Inlagt: torsdag 8 oktober, 2015

P R E S S M E D D E L A N D E

Luleåbutiken

Lindroths Motorcenter expanderar! Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB säljer LULEÅ-filialen till Lindroths Motorcenter, Överlåtelsen sker den 30/4-2016.

Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB är ett gammalt anrikt företag, startade verksamheten i Kalix 1969 och förvärvade Luleå-butiken i början av -90-talet! Efter några framgångsrika år är vi nu en av Sveriges absolut största snöskoterhandlare! Våra varumärken på snöskoter är Ski-Doo, Lynx och Polaris, ATV av märkena Polaris och Can-Am, Sea-Doo vattenskotrar, Husqvarna Skog och Trädgård, TIKI släpvagnar samt båtar och motorer av fabrikaten Linder, Uttern, Ryds, Ockelbo, Sandström, Båtskär, Mercury och Evinrude. 

Lindroths startade verksamheten i Luleå 2002 och under 13 år byggt upp företaget så att idag är Norrbottens största MC-handlare. Verksamheten omfattar försäljning, reservdelar och service av segmenten Mopeder, Motocross, Enduro, Street, Touring, Custom , ATV samt skog o trädgård. I dagsläget arbetar vi med 6 st starka varumärken. Harley-Davidson, KTM, Triumph, Goes, Toro och Hitachi.Inom personlig utrustning/tillbehör är vi en av 10st Duells Shop i Sverige .Vi hjälper även till med finansiering och är därmed en komplett MC-handlare i Norrbotten.

 -          Förvärvet av Kalix Maskiner i Luleå passar oss väldigt bra och stärker upp vår verksamhet under vinterhalvåret, dessutom helt i linje med våra offensiva expansionsplaner.Vi är väldigt stolta och glada över att få förvärva ett så välrenommerat och välskött företag som Kalix Maskiner i Luleå och vi skall vårda det på bästa sätt.Efter förvärvet av Kalix Maskiner i Luleå så kommer vi att leverera över 1000 fordon per år från vårt nya Motorcenter som planeras att byggas under år 2016.Vi kommer att koncentrera all verksamhet på ett ställe (Motorcenter, Servicecenter, Kalix Maskiner i Luleå)Med de Marknadsledande varumärkena i varje Nisch så blir det extra stor glädje och utmaning attBygga framtidens XL Motorhus säger Tomas Lindroth.

 

-          Det är med blandade känslor vi nu säljer … Vi är mycket tacksamma att vi haft dessa år
i Luleå. Vår Luleå-personal är helt fantastiska som arbetat hårt under många stressiga år då verksamheten och försäljningen bara ökat. Vi känner att vi inte riktigt hinner med att sköta och utveckla allt som vi vill göra, och tänker oss nu att lämna Luleå-filialen till Lindroths Motorcenter som tar över med mycket känsla och engagemang! Det känns bra
för oss att ett seriöst och välkänt företag tar över och kan utveckla Luleå-butiken till
att bli ännu bättre! Vi känner att detta blir det bästa för vår personal och våra kunder och önskar Lindroths Motorcenter lycka till!
Självklart kommer vi att finnas kvar i Kalix, och har våra planer på utveckling av Kalixbutiken säger Roger Jacobsson, Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB! 

 

För mer information tag kontakt med  Tomas Lindroth 070-623 75 20 VD Lindroths Motorcenter eller
Roger Jacobsson 070-632 19 77 VD Kalix Maskiner Hugo Jacobsson AB

 ------------------------

 

Ja så blev det! Men denna vinter kör vi järnet som vanligt, satsar STORT på snöskoter även i LULEÅ-butiken! Hjälp oss till ännu en rekord-vinter, så kliver vi av toppen med flaggan i topp :) 

Inlagt: torsdag 20 augusti, 2015

Vi kan inte skryta med att vi haft/har lika bra sommar som förra året. Solen har varit väldigt snål med strålarna, värmen har inte heller infunnit sig som förra året men detta milda väder har gjort att gräset växer som aldrig förr och vi har gjort REKORD-försäljning på gräsklippare!

undefined

Många KLIPP hemma, både robotklippare, gå-bakom-klippare. traktorer, riders, grästrimmers, röjsågar. Köp hos oss, din servande fackhandel!

 

Svensktillverkade Linder aluminiumbåtar.

undefined

Och Sandström som också tillverkas i Sverige. 

undefined

Har också slagit rekord-försäljning, KUL och stort TACK till alla våra fantastiska kunder :) 

undefined

Nu kör vi REA på all kvarvarande vattensport -25% 

undefined

Samt även på flytvästar -25%
Undantag för Sea-doo dom är på -50% 

Skynda fynda :) 

 

 

Många dagar denna sommar har börjat med regn men eftermiddagen och kvällen har blivit soliga och vackra. 

undefined

Det finns inget som slår sommaren i skärgården :)  

undefined

Under semestern besöktes Hamptjärnsbanan för rally :)
3st riktigt fina dagar då regnet höll sig borta och solen sken - MYCKET lyckat :) 

undefined

Som sagt så har gräset fått klippas mer än en gång, viktigt med raka linjer ;) 

Förra veckan var min första vecka tillbaka efter semestern. Vi fick besök på fredag just innan stängning :)

undefined

3st renar hade tagit sig in innanför grindarna. Jag och Lina gick bakom, snart var dom utanför och vi kunde låsa och gå hem :)

Dessa renar håller mest till kring golfbanan här i Kalix. Det är inte heller ovanligt att dom står efter Nyborgsvägen. Dom är 4st som har sitt promenadstråk där, den fjärde renen som inte hade hittat till oss denna gång är helt vit. 
Och på morgon då jag åkte till jobbet stod alla fyra i samlad trupp mitt på vägen..

 

undefined

Denna bild får avsluta detta inlägg. Bilden är tagit förra helgen natten till söndag kl. 03,30. Solen är på väg upp och är precis ovanför Billerud :) 

 

//Terese 

Inlagt: fredag 31 juli, 2015

Senaste inläggen