Pris: 2195 kr

Köpinformation

  • SNABBA leveranser, vi skickar direkt! Lagervaror inom Norrbotten anländer ibland SAMMA DAG men vanligast 1-2 dagar leveranstid
  • Är du osäker på vilken storlek på plagg du skall ha, mejla och fråga oss! Vi behöver veta din ungefärliga längd och vikt, så kan vi rekommendera storlek. 
  • Personlig service! Allt "hand-packas" av oss här i Kalix! 
  • Fraktfritt över 1000 kr om inget annat anges
  • 14 dagars öppet köp

 

SpringSecure - Säkerhetsspärren för din kåpsläpvagn

Om olyckan är framme och en släpvagnskåpas dämpare ger vika på grund av ålder, kyla eller annan orsak faller kåpan igen med stor kraft och kan medföra både personskador samt skador på det som lastas på släpvagnen. SpringSecure är en säkerhetsspärr, som hjälper dig om olyckan skulle vara framme.

Springsecure är en svensk uppfinning, som kan monteras på släpvagnskåpan/vagnen och som automatiskt stagar upp kåpan så fort den öppnas och gör så att kåpan inte kan falla igen om dämparna ger vika.

Lastar du exempelvis skotrar på din släpvagn vintertid och tänker tanken; "Tänk om kåpan faller igen" när du kör upp skotern? Eller använder du en släpvagn i jobbet och lastar med arbetsmaterial/skräp dagligen? SpringSecure är ett enkelt sätt för dig som har en släpvagn med kåpa att skydda dig från olyckor oavsett om du använder släpvagnen i jobbet eller fritiden.

SpringSecure är en svensk och patenterad uppfinning som utvecklats av det jämtländska företaget Jämtinvent 2017.

 

 

 

En vanlig dämpare klarar ett tryck på 1500 Nm. Brister den ena blir belastningen genast väldigt hög på den andra dämparen och olyckan kan vara ett faktum. 

SpringSecure är trycktestad för att klara en plötslig belastning på över 6000 Nm.

Enkel att montera!
SpringSecure går att eftermontera på i stort sett alla kåpvagnar. Den är konstruerad för att passa så många olika vagnar och kåpor som möjligt. Denna passar dock ej på JAXALKÅPAN. Produkten går att justera i fyra lägen för att klara flera olika slaglängder.

Att lasta i och ur en släpvagn med kåpa innebär alltid en risk för klämskador och i värsta fall dödsfall. SpringSecure är framtagen för att skapa en tryggare miljö och minimera risken för olycksfall.

Springsecure ersätter inte den befintliga konstruktionen utan fungerar som en säkerhetsspärr när den befintliga konstruktionen brister. Produkten aktiveras automatiskt när man öppnar kåpan. För att stänga kåpan behöver en spärr frigöras manuellt.